Een koffiemachine draagt voor veel medewerkers bij aan het werkgeluk. Een koffiemachine voorziet niet alleen van een warm drankje, maar het is ook de perfecte plek om te socializen met collega’s. Een koffiemachine is dus een cruciaal onderdeel geworden van de kantoorinrichting. 

Koffiewensen

Om te bepalen wat voor een koffiemachine jij nodig hebt op kantoor, is het goed om te weten hoe hij gebruikt wordt. Heb je een kantoortuin met 10 medewerkers? Of lopen er 50 medewerkers rond op een afdeling? Wie drinkt er koffie van de medewerkers? Komen er veel bezoekers op kantoor? Allemaal vragen die de koffie behoefte van jouw kantoor of afdeling in kaart brengen. Wil je zeker weten dat je een goede indicatie hebt? Kies dan de drukste dag op kantoor uit en turf hoeveel kopjes koffie er gedronken worden. Zo weet je wat de koffiemachine aan moet kunnen. 

Opties en mogelijkheden

Willen jullie alleen zwarte koffie aanbieden? Of willen jullie een volledig functionerende koffiemachine die ook cappuccino en andere speciale koffie kan maken? Een koffiemachine waar ook melkproducten in gebruikt worden vergt meer onderhoud dan een reguliere koffiemachine. Daarom kun je ook een aparte melkopschuimer neerzetten om alsnog aan de cappuccino behoefte van je medewerkers te voldoen. 

Gebruiksvriendelijk apparaat

Op kantoor wil je een koffiemachine die gemakkelijk in gebruik is en niet te veel onderhoud vergt. De koffiemachine moet ook intensief gebruik aankunnen. Daarom kun je geen standaard koffiemachine neerzetten op kantoor. Je zult hiervoor op zoek moeten naar een professioneel apparaat. Een leverancier gespecialiseerd in grootkeukenapparatuur zoals Eurocuisine heeft verschillende koffiemachines in het assortiment, waardoor je goed kunt vergelijken welke het beste bij jullie kantoor past. 

Locatie en mogelijkheden

De aanschaf van de juiste koffiemachine wordt ook beïnvloed door de mogelijke standplaats. Is er bij jullie op kantoor een volledige koffiecorner? Of moet de koffiemachine in de keuken staan waardoor hij aanrechtblad inneemt? Dit soort vragen  zijn belangrijk om mee te nemen in de keuze voor het juiste apparaat. Gelukkig, kun je bij vergelijkingssites als Eurocuisine ook zien hoe groot en zwaar een koffiemachine is. Daardoor kun je goed afwegen of jouw voorkeurs koffiemachine ook daadwerkelijk past binnen de beschikbare ruimte. 

Maatwerk

Het vinden van de juiste koffiemachine voor jouw kantoor is maatwerk. Er zijn verschillende factoren en behoeften die de keuze beïnvloeden. Neem daarom de tijd om de juiste keuze te maken. Je doet deze investering maar een keer, laat het daarom de juiste zijn.