Steeds meer mensen beginnen met het werken vanaf de laptop. Dit is vaak locatie onafhankelijk wat natuurlijk erg fijn is. Zo kun je werken vanaf waar en wanneer je maar wilt. Ook komen er steeds meer online ondernemers met diverse producten of diensten. Bij het online verkopen van producten komen ook een aantal dingen bij kijken. Zo is één van die dingen de verzending. Hiervoor heb je verzenddozen voor nodig. In deze tekst lees je hier meer over. 

Producten verzenden 

Als je begint of al bent begonnen met het online verkopen van producten dien je dus ook deze producten te verzenden. Je kunt ervoor kiezen om hier een fulfilment center voor in te schakelen. Deze regelt het gehele verzendingsproces voor je. Het enige waar je zelf voor moet zorgen is dat jouw producten aankomen bij het fulfilment center. De kosten van zo’n fulfilment liggen meestal wel wat hoger dan als je de verzending zelf zou verzorgen. Het grootste voordeel is simpelweg dat je bij gebruik van een fulfilment direct meer vrijheid hebt en dus ook tijd voor je eigen business. Je hoeft niet meer om te kijken naar de verzending waardoor jij je 100% kunt focussen op je bedrijf. Als beginnende verkoper is het vaak wel handig om te starten met van huis verzenden. Je bespaart hierop kosten die je weer goed kunt gebruiken voor het investeren in je bedrijf. Bij het verzenden vanuit huis dien je zelf te zorgen voor de verzenddozen. Deze bestaan in verschillende soorten en maten. Je hebt dus genoeg keuze, maar welke dozen zijn dan het beste voor jouw producten? 

De ideale dozen voor jouw producten

Om de ideale dozen te haken voor je producten zul je naar een aantal dingen moeten kijken. Zo is het belangrijkste dat je kijkt naar wat voor producten je hebt. Als deze breekbaar zijn zul je kwalitatief goede dozen moeten aanschaffen en is het ook handig om bubbeltjesplastic aan te schaffen. Verder moet je natuurlijk ook je producten meten. Alle dozen hebben een bepaalde afmeting. Het is aan te raden om ongeveer zo’n 1cm speling aan te houden. Hierdoor schuiven je producten niet door de hele doos heen en komt het ook netjes aan bij de klant. Ook heb je soms uitzonderingen. Denk hierbij aan afwijkende afmetingen. Voor deze producten kun je dozen op maat bestellen. Deze worden dan naar jouw wens geproduceerd waardoor ook de afwijkende afmetingen kunnen beschikken over een doos.